Egy másik fogyasztó cukor, a nyírfacukor

A fogyókúrázónak igen nehéz dolga van, hiszen a szénhidrátot a lehető legnagyobb mértékben mellőznie kell az étrendjéből. Tehát le kell mondania a vasárnapi süteményekről, az ünnepi desszertekről és az állandó nassolásról is. Vagy választania kell egy olyan alternatívát, mely segítségével élete tovbbra is édes lehet. Az előzőekben már bemutattuk a stevia vagy jázminpakóca csodálatos fogyasztó hatását, most itt van egy újabb fogyasztó cukor, a nyírfacukor, mely segítségével szintén ledobhatunk magunkról jónéhány plusz kilót.

nyirfacukor

A nyírfacukor elsősorban étvágycsökkentő hatással rendelkezik. A nyírfacukor vagy más nevén a xilit a cukorokkal szemben csak fokozatosan emeli meg a vércukorszintet, mivel nagyon alacsony a glikémiás indexe (7), így nem készteti a szervezetet felesleges inzulintermelésre. Ezzel elősegíthető az étvágy csökkenése és az éhségérzet késleltetése.

A nyírfacukor alacsony kalóriatartalommal rendelkezik. A  túlsúly egyik legalapvetőbb oka az, hogy több kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, mint amennyit az fel tudnak dolgozni. A hagyományos cukrokhoz képest, a nyírfacukor mintegy 40%-al kevesebb kalóriát tartalmaz – míg a hagyományos kristálycukor kalóriatartalma 400 kcal/100 gr, addig a nyírfacukoré csupán 240 kcal/100 gr.

Ezenfelül a nyírfacukrot a szervezet nagyon könnyen meg tudja emészteni. 25%-a a vékonybélen keresztül szívódik fel és a májban glükózzá alakul, de 75%-a emésztetlenül alakul át a vékonybélben, a bélflóra zsírsavakká alakítja a vastagbélben, melyből így nem zsírpárna, hanem energia lesz, amit majd a máj fog hasznosítani. Vagyis az elfogyasztott nyírfacukor mindössze a negyede számít szénhidrátnak, a többi része egyáltalán nem hizlal. A glükóz egy részét a test vizes oldatban megköti. Ez az, ami intenzív fogyókúrával gyorsan megszabadít néhány kilótól, ám a testzsírt valójában nem érinti. A tartós eredmény tartós változtatásokkal érhető el.

A xilit még az emésztést is elősegíti. Fokozza a bélműködést, így csökkenti a táplálékfelszívódás idejét és mennyiségét, így az emésztési is folyamat is könnyítődik, ezáltal pedig csökken az elhízás esélye.

Fogyasszunk belőle rendszeresen, hogy elérjük az ideális karcsúságot!

Hol kapható?

Ukko tea Fogyasztóteakeverék 150g

Ukko tea Fogyasztó teakeverék 150g

Mate tea, zöld tea, fahéj, gyömbér, kapor, koriandermag és fodormenta teakeverékével a tartós és hatékony fogyás eléréséért.

Ár: 3490 Ft
Megnézem

Innovita TőzegáfonyaForte tabletta 100db

Innovita Tőzegáfonya Forte tabletta 100db

A tőzegáfonya hatóanyagai részt vehetnek a hugyút egészségének megőrzésében.

Ár: 4590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!