Diéta a kókuszolajjal

A kókuszpálma diójából kinyert olaj igen értékes anyag, hiszen erős gyógyhatása van, de emellett még fogyasztó hatással is bír. A kókuszdiéta egyre nagyobb teret hódít: Magyarországon is egyre több híve van. Ennek pedig az egyszerű oka az, hogy: működik! De miben is áll a kókuszolaj fogyasztó ereje?A kókusz diéta három alappillérből épül fel. Ezek a következők: A kókuszolajnak a szerkezete nagyban eltér a többi étolajétól. A kókuszolajban ugyanis nem hosszú szénláncokból felépülő zsírsavakat, hanem közepeseket találunk. A hosszú szénláncú zsírsavakat a szervezet csak egy bonyolult folyamat segítségével képes megemészteni.

kokuszolaj

Ezek a trigliceridek a májból a véráramon keresztül áramolnak és lipoproteinekként, kellemetlen zsírpárnaként tárolódnak a szervezetben. A kókuszolaj zsírsavjai a vékonybélből azonban közvetlenül felszívódnak, így nem vesznek részt a zsíranyagcserében. A szervezet a harántcsíkolt izomzatban használja fel, vagyis azonnal energiaforrásként szolgálnak. A közepes szénláncú zsírsavak ezen felül fokozzák a pajzsmirigy működését is, aminek következtében az anyagcsere felgyorsul, így testünk gyorsabban égeti el az energiát, vagyis egyfajta fogyási folyamat indul be.

A megemelkedett anyagcsereszint következtében a közepes szénláncú zsírok fogyasztása következtében a test a hosszú szénláncú zsírokat is hatékonyabban égeti el. Ehhez pedig elég naponta 1-2 evőkanálnyit elfogyasztani ebből az anyagból. A kókuszolaj diéta harmadik pillére pedig nem más, mint hogy grammonként jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a többi olaj. A megszokott étkezési olajok körülbelül 9 kalóriát tartalmaznak grammonként, a kókuszolaj mindössze tizedennyit. Így ha ételeink elkészítéséhez kókuszolajat használunk, eleve alacsonyabb lesz a kalória-bevitelünk. Ismerje meg a diétázás lehetőségeit.

A kókuszolaj pedig egyaránt ideális sütéshez, főzéshez, bármilyen ételhez, hiszen ételeinket csak finomabbá teszi, de azok nem lesznek kókusz ízűek. Próbáljuk ki tehát a kókuszolajat és élvezzük ki előnyeit!

Hol kapható?

Ukko tea Fogyasztóteakeverék 150g

Ukko tea Fogyasztó teakeverék 150g

Mate tea, zöld tea, fahéj, gyömbér, kapor, koriandermag és fodormenta teakeverékével a tartós és hatékony fogyás eléréséért.

Ár: 3490 Ft
Megnézem
Újdonság

Bioheal Tőzegáfonyaforte 70db

Bioheal Tőzegáfonya forte 70db

Kiemelkedően magas proantocianidin tartalma mellett (32 mg/2 kapszula) echinacea és aranyvessző kivonatot is tartalmaz, melyek hozzájárulnak az alsó húgyuti szervek egészségének megőrzéséhez, illetve segítik szervezetünk védekező rendszerének működését.

Ár: 2895 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!