A paleolit diéta

Az utóbbi időben igen sokat romlottak táplálkozási szokásaink. Ma már egyre több műanyagot fogyasztunk, aminek következtében egyre több ember betegedik meg és egyre többen küszködnek kisebb vagy nagyobb túlsúllyal. A szervezetünk ezeket a méreganyagokat nem képes megemészteni, így zsírpárna formájában felhalmozza a szervezetben. A paleolit diéta lényege éppen abban áll, hogy csak és kizárólag olyan táplálékokat fogyasztunk, amit már az ősember is meg tudott enni. Emésztőrendszerünk ezalatt az évezredek alatt tökéletesen alkalmazkodott ezekhez az ételekhez, így megemésztésük szervezetünk számára nem jelent gondot. A paleo étrend követése pedig egyáltalán nem jelent gondot, csak bizonyos ételekre kell odafigyelnünk.

paleo-diet

A zsiradékok közül fogyaszthatunk: sertészsírt, libazsírt, kacsazsírt, sertészsírt, kókuszolajat, olívaolajat, különböző magvakból készült vajakat. Lisztet nem fogyaszthatunk, de helyette bármilyen darált mag fogyasztható. A tojás bármilyen formában elkészítve szintén fogyasztható. Tehát főtt tojást, rántottát, tükörtojást és egyéb más tojásos ételeket is fogyaszthatunk a paleo diétában. A húsfélék között bármilyen fajta megengedett, így sertés, marha, csirke, kacsa, liba és hal is kerülhet az asztalra.

A gyümölcsök és a zöldségek is fogyaszthatóak friss vagy fagyasztott formában is. Ez alól csak a hüvelyesek képeznek kivételt: a borsó, a bab, a szója stb. Az édesítőszerek is megengedettek: a stevia, a nyírfacukor, a eritrit, a szorbit és a ciklamát alapú édesítőszerek és kis mennyiségben még a méz is fogyasztható. A tejtermékek tiltottak. Kivételt képeznek a kemény sajtok, tehát parmezánt, edámit, trappistát és ementálist is ehetünk. A fűszerek között a hagyományos és a különleges fűszerek egyaránt fogyaszthatóak.

Hol kapható?

LIPO+ lapos hasgyógynövény koncentrátum 500ml

LIPO+ lapos has gyógynövény koncentrátum 500ml

Hasra hízol? Puffadsz? Szabd át a legkényesebb testrészt! Azoknak fejlesztették, akiknek kritikus terület a has és a csípő!

Ár: 4690 Ft
Megnézem

Diurerbe Forte tabletta40 db (Natur Tanya)

Diurerbe Forte tabletta 40 db (Natur Tanya)

A megnövekedett vizelet-kiválasztás segíthet a szervezetünket tisztán és méreganyagoktól mentesen megőrizni.

Ár: 3580 Ft
Megnézem

Ukko tea Fogyasztóteakeverék 150g

Ukko tea Fogyasztó teakeverék 150g

Mate tea, zöld tea, fahéj, gyömbér, kapor, koriandermag és fodormenta teakeverékével a tartós és hatékony fogyás eléréséért.

Ár: 3490 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!