Diétás étrend

Egy másik fogyasztó cukor, a nyírfacukor

(0/0)

A fogyókúrázónak igen nehéz dolga van, hiszen a szénhidrátot a lehető legnagyobb mértékben mellőznie kell az étrendjéből. Tehát le kell mondania a vasárnapi süteményekről, az ünnepi desszertekről és az állandó nassolásról is. Vagy választania kell egy olyan alternatívát, mely segítségével élete tovbbra is édes lehet. Az előzőekben már bemutattuk a stevia vagy jázminpakóca csodálatos fogyasztó hatását, most itt van egy újabb fogyasztó cukor, a nyírfacukor, mely segítségével szintén ledobhatunk magunkról jónéhány plusz kilót.

nyirfacukor

A nyírfacukor elsősorban étvágycsökkentő hatással rendelkezik. A nyírfacukor vagy más nevén a xilit a cukorokkal szemben csak fokozatosan emeli meg a vércukorszintet, mivel nagyon alacsony a glikémiás indexe (7), így nem készteti a szervezetet felesleges inzulintermelésre. Ezzel elősegíthető az étvágy csökkenése és az éhségérzet késleltetése.

A nyírfacukor alacsony kalóriatartalommal rendelkezik. A  túlsúly egyik legalapvetőbb oka az, hogy több kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, mint amennyit az fel tudnak dolgozni. A hagyományos cukrokhoz képest, a nyírfacukor mintegy 40%-al kevesebb kalóriát tartalmaz – míg a hagyományos kristálycukor kalóriatartalma 400 kcal/100 gr, addig a nyírfacukoré csupán 240 kcal/100 gr.

Ezenfelül a nyírfacukrot a szervezet nagyon könnyen meg tudja emészteni. 25%-a a vékonybélen keresztül szívódik fel és a májban glükózzá alakul, de 75%-a emésztetlenül alakul át a vékonybélben, a bélflóra zsírsavakká alakítja a vastagbélben, melyből így nem zsírpárna, hanem energia lesz, amit majd a máj fog hasznosítani. Vagyis az elfogyasztott nyírfacukor mindössze a negyede számít szénhidrátnak, a többi része egyáltalán nem hizlal. A glükóz egy részét a test vizes oldatban megköti. Ez az, ami intenzív fogyókúrával gyorsan megszabadít néhány kilótól, ám a testzsírt valójában nem érinti. A tartós eredmény tartós változtatásokkal érhető el.

A xilit még az emésztést is elősegíti. Fokozza a bélműködést, így csökkenti a táplálékfelszívódás idejét és mennyiségét, így az emésztési is folyamat is könnyítődik, ezáltal pedig csökken az elhízás esélye.

Fogyasszunk belőle rendszeresen, hogy elérjük az ideális karcsúságot!

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).